Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda i smakuje przepysznie
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2101
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3250
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1313
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2058
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2101
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3250
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1313
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2058
Składniki
Na początek nastawić piekarnik na 180 stopni.
wyjąć ciasto z lodówki i wylepić nim wysmarowaną blachę dodać jabłka, na nie rozprowadzić równomiernie budyń, wyciągnąć resztę ciasta z zamrażarki i pokruszyć lub zetrzeć na budyń
ciasto włożyć do piekarnika, w tym czasie ubić pianę z białek pod koniec dodać pół szklanki cukru i 1,5 szklanki wiórek kokosowych
po 20 min wyciągnąć ciasto i polać pianą z wiórkami i piec kolejne 30 min