Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda i smakuje przepysznie
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11573
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1242
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12156
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2616
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11573
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1242
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12156
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 2616
Składniki
Na początek nastawić piekarnik na 180 stopni.
wyjąć ciasto z lodówki i wylepić nim wysmarowaną blachę dodać jabłka, na nie rozprowadzić równomiernie budyń, wyciągnąć resztę ciasta z zamrażarki i pokruszyć lub zetrzeć na budyń
ciasto włożyć do piekarnika, w tym czasie ubić pianę z białek pod koniec dodać pół szklanki cukru i 1,5 szklanki wiórek kokosowych
po 20 min wyciągnąć ciasto i polać pianą z wiórkami i piec kolejne 30 min