Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szarlotka z delikatnym nadzieniem serowo-makowym"
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4455
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1056
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 469
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3099
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38782
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4455
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1056
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 469
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3099
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38782
Składniki
Masło stop. Mąkę połącz z 1 żółtkiem, 1 i 1/2 łyżki stopionego masła i ok. 1/4 szkl. letniej wody. Zagnieć ciasto jak na makaron. Posmaruj cienko masłem, przykryj i odstaw na 20 minut.
Jabłka obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny. Twaróg połącz z mlekiem, makiem, cukrem, jajkiem i budyniem. Dodaj jabłka.
Ciasto rozwałkuj na cieniutki placek. Posmaruj resztą masła. Posyp tartą bułką. Wyłóż nadzienie i zwiń. Posmaruj pozostałym żółtkiem. Piecz 35 min w temp. 200°C. Posyp cukrem i makiem.Źródło: Naj