Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szarlotka z delikatnym nadzieniem serowo-makowym"
Puszysty omlet idealny na cieple sniadanie lub kolacje z bogatym i sycacym na...
Odsłon: 1337
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 386
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 120
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2247
Przepis dnia
Zupa gulaszowa to jedna z moich ulubionych zup. Gęsta, konkretna i z moją uko...
Odsłon: 386
Deser dla cukrzyka powinien mieć niski indeks gimniczny, dlatego chcąc go pr...
Odsłon: 120
Jaki jest przepis na dobry rosół? Musi być z pewnością prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 2247
Składniki
Masło stop. Mąkę połącz z 1 żółtkiem, 1 i 1/2 łyżki stopionego masła i ok. 1/4 szkl. letniej wody. Zagnieć ciasto jak na makaron. Posmaruj cienko masłem, przykryj i odstaw na 20 minut.
Jabłka obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Skrop sokiem z cytryny. Twaróg połącz z mlekiem, makiem, cukrem, jajkiem i budyniem. Dodaj jabłka.
Ciasto rozwałkuj na cieniutki placek. Posmaruj resztą masła. Posyp tartą bułką. Wyłóż nadzienie i zwiń. Posmaruj pozostałym żółtkiem. Piecz 35 min w temp. 200°C. Posyp cukrem i makiem.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Ciasto serowe z rabarbarem
Desery
Kruszonka
Desery
Ciasto drożdżowe
Desery
Drożdżówki ze śliwkami i z serem
Ciasto serowe z rabarbarem
Jedna pani drugiej pani… Tak ten przepis dotarł do mnie. Uznałem, że skoro go...
Odsłon: 9
Kruszonka
Chciałabym podzielić się z Wami moim przepisem na smaczną, prosta w przygotow...
Odsłon: 47