Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2525
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1903
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1656
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1591
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2525
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1903
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1656
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1591
Składniki
W garnuszku rozpuścić margarynę, dodać cukier, wleko i kakao. Mieszać wszystko do zagotowania.
Do miski wsypać mąkę i wbić całe jajka, dodać zapach i proszek do pieczenia. Wlać lekko wystudzona masę (nie musi byc zimna, byle już nie była gotująca) i zamieszać, można to zrobić łyżką nie trzeba mikserem.
Do powstałej masy wsypać kaszę, bakalię i dżem i zamieszać delikatnie.
Przelać na kwadratową blachę wyłożoną paierem do pieczenia i piec w temp. 180 stopni ok. 40-45min.
Polać polewą, ja najczęściej używam o smaku mlecznej czekolady, ale to już rzacz gustu jaka kto lubi :)