Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 271
Dodano: 30.09.2008
Odsłon: 64586
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Masło lub margarynę utrzeć mikserem na najwyższych obrotach. Dodawać stopniowo cukier. Ucierać tak długo, aż masa będzie gładka. Stopniowo dodawać jajka. Wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, przesiać i dodawać do masy w dwóch porcjach na zmianę z maślanką, ucierając na średnich obrotach. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem blachę. Jabłka obrać, podzielić na ćwiartki, pokroić w poprzek na plasterki i ułożyć dachówkowato na cieście. Posypać jabłka wiórkami masła i cukrem. Piec ok. 35 min w temp. 180.st. Zamiast jabłek polecam również śliwki.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Ikaa 07 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
Ciasto jest bardzo dobre, puszyste i szybko znika z talerza:))4 Kto głosował? | Odpowiedz

MagdaOlejnik 05 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
CIASTO BAAARDZO DOBRE!!!!!!!!JA DODALAM MIESZANKE MROZONYCH OWOCOW.4 Kto głosował? | Odpowiedz

ddoommii 22 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
a mi wyszedł zakalec... :(0 Kto głosował? | Odpowiedz

madziarena 01 listopada 2008Zgłoś do usunięcia
Ciasto pycha:)6 Kto głosował? | Odpowiedz

annaxs 02 października 2008Zgłoś do usunięcia
No i co ...dobra byÅ�a ta blacha???:)0 Kto głosował? | Odpowiedz