Do góry

Desery Przepis na:

Tarta Czekolada

Tarta Czekolada

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 272

Pyszna tarta czekoladowa, która może także stać się tortem, gdy wbijemy świeczkę. Przepis jest mojego autorstwa.

Składniki

  • 1 duże opakowanie borówek amerykańskich
  • 1 słoik Nutelli
  • 1 duże opakowanie herbatników
  • 1 opakowanie serka mascarpone
  • listek mięty (opcjonalnie)
  • Cukier puder
  • Mleko
  • 1 opakowanie kinder bueno
  • 2-3 orzechy laskowe.
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Na blaszce wyłóż herbatniki. Nasącz je mlekiem. Podgrzej w garnuszku Nutellę, dodaj do tego mleko i mieszaj, by stworzył się sosik czekoladkowy. Przelej to na herbatniki, i rozsmaruj, by sos pokrył herbatniki. Na to wyłóż kolejną warstwę ciastek, nasącz mlekiem. Wymieszaj mascarpone z mlekiem, dodaj cukier puder (ok. 1 łyżeczkę)
    I daj na herbatniki, rozsmaruj. Daj kolejną warstwę herbatników, następnie nasącz mlekiem. Do garnka daj resztę nutelli, mleka, podgrzej. Wlej i rozsmaruj. Umyj borówki, i ułóż dookoła, tak jak na zdjęciu. Na środku daj kawałki kinder bueno, a obok listek mięty. Posyp pokrojonymi orzechami laskowymi (ja miałam orzechy z mojego ogródka).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń