Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta czekoladowa, która może także stać się tortem, gdy wbijemy świeczkę. Przepis jest mojego autorstwa.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 823
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1689
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6216
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8982
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 823
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1689
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6216
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8982
Składniki
Na blaszce wyłóż herbatniki. Nasącz je mlekiem. Podgrzej w garnuszku Nutellę, dodaj do tego mleko i mieszaj, by stworzył się sosik czekoladkowy. Przelej to na herbatniki, i rozsmaruj, by sos pokrył herbatniki. Na to wyłóż kolejną warstwę ciastek, nasącz mlekiem. Wymieszaj mascarpone z mlekiem, dodaj cukier puder (ok. 1 łyżeczkę) I daj na herbatniki, rozsmaruj. Daj kolejną warstwę herbatników, następnie nasącz mlekiem. Do garnka daj resztę nutelli, mleka, podgrzej. Wlej i rozsmaruj. Umyj borówki, i ułóż dookoła, tak jak na zdjęciu. Na środku daj kawałki kinder bueno, a obok listek mięty. Posyp pokrojonymi orzechami laskowymi (ja miałam orzechy z mojego ogródka).