Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i oryginalne, niepowtarzalny smak ;) Niedrogie i łatwe w wykonaniu
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457534
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1400
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2225
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 567
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457534
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1400
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2225
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 567
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, cukru, masła i śmietany. Odstawić na około 30 min. do lodówki. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ciastem wylepić forme na tarte, ponakłuwać i piec 20 min.
Gruszki pokroić w kosteczkę i zalać alkocholem, dodać miód i cynmon gotować chwilę by trochę zmiękły.
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Śmietanę podgrzać i stpniowo dodawać do masy.
Upieczoną tartę wyłożyć gruszkami, ostudzić. Posmarować kremem.
Kawe gożdziki i cynamon zmielić razem, wymieszać ze startą czekoladą i posypać po wierzchu ciasta.