Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiające ciasto, przełamanie delikatnie słodkiego kremu z kwaskową borówką i galaretką cytrynową.
Do masła w temperaturze pokojowej dodajemy mąkę, cukier puder, kakao i jajko. Ciasto zagniatamy do połączenia składników. Po czym wykładamy do foremki na tartę. Nakłuwamy spód ciasta widelcem, przykrywamy folią aluminiową, dociskamy do ciasta i wysypujemy grochem lub kaszą. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C i pieczemy przez 15 min.
W czasie kiedy ciasto się piecze, przygotowujemy galaretkę. Nie robimy jej jednak według przepisu z opakowania. Używamy po prostu mniejszą ilość wrzącej wody. Ja użyłam tylko 250 ml. Aby galaretki było mniej i miała intensywniejszy smak. Odstawiamy do wystudzenia.
Następnie zabieramy się za krem. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Do serka mascarpone stopniowo dodajemy lekko ostudzoną czekoladę. Mieszamy delikatnie łyżką, aby serek się nie zważył.
Na upieczone, ostudzone ciasto wykładamy gotowy krem. Górę ozdabiamy borówkami, całość zalewamy wcześniej przygotowaną, tężejącą galaretką.
Gotową tartę chowamy do lodówki aby całość ładnie stężała.
Smacznego.
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51016
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 26
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 153
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 368
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51016
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 26
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 153
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 368
Składniki
Do masła w temperaturze pokojowej dodajemy mąkę, cukier puder, kakao i jajko. Ciasto zagniatamy do połączenia składników. Po czym wykładamy do foremki na tartę. Nakłuwamy spód ciasta widelcem, przykrywamy folią aluminiową, dociskamy do ciasta i wysypujemy grochem lub kaszą. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170°C i pieczemy przez 15 min.
W czasie kiedy ciasto się piecze, przygotowujemy galaretkę. Nie robimy jej jednak według przepisu z opakowania. Używamy po prostu mniejszą ilość wrzącej wody. Ja użyłam tylko 250 ml. Aby galaretki było mniej i miała intensywniejszy smak. Odstawiamy do wystudzenia.
Następnie zabieramy się za krem. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Do serka mascarpone stopniowo dodajemy lekko ostudzoną czekoladę. Mieszamy delikatnie łyżką, aby serek się nie zważył.
Na upieczone, ostudzone ciasto wykładamy gotowy krem. Górę ozdabiamy borówkami, całość zalewamy wcześniej przygotowaną, tężejącą galaretką.
Gotową tartę chowamy do lodówki aby całość ładnie stężała.
Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Muffinki z jabłkami
Desery
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Desery
Muffinki o smaku cytrynowym z dzikimi jeżynami
Desery
Ciasto z truskawkami na zimno
Muffinki z jabłkami
Zachcianki ? Macie ochotę na coś słodkiego ? Przepyszne babeczki lepsze niż...
Odsłon: 11
Muffinki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady
Przepyszne muffinki z masłem orzechowym, zawsze piekę je z podwójnej ilości s...
Odsłon: 23