Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta owocowa jest niczym tęcza kolorowa, różnorodnymi barwami emanuje i pysznie smakuje. Owoce bogate w witaminy, dla każdego chłopaka i dziewczyny. Latem orzeźwienie daje, jeden łyk i do krainy marzeń podróżować nie przestaję! Tarta owocowa to łyk wakacji i słońca, radości i zabawy której nie ma końca! Bo kiedy tartę smakuję, to owocowe szaleństwo we mnie wstępuje!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1848
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1848
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5652
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5625
Składniki
Przesiać mąkę z solą, wmieszać cukier. Palcami wetrzeć masło unosząc przy tym mąkę by ją napowietrzyć (aż do momentu gdy mieszanka zacznie przypominać bułkę tartą). Dodać żółtka, połączyć je z ciastem. Wyłożyć ciasto na blat i szybko zagnieść ciasto. Zapakować do folii i schować do lodówki na 30-40 minut. Ciasto rozwałkować, wyłożyć nim wysmarowaną masłem formę do tarty. Nakłuć widelcem, położyć papier do pieczenia, wysypać groch, fasolę. Zapiec ok. 20 min., następnie zdjąć obciążenie i piec jeszcze do zarumienienia ok. 10-15 min.
Ugotować budyń (z 3 łyżkami mąki pszennej) wg przepisu na opakowaniu z mniejszej ilości mleka (tj. 2 szklanek). Masło utrzeć na puch, dodawać wystudzony budyń po łyżce. Dodać aromat migdałowy.
Na wystudzony spód wyłożyć krem i ułożyć dowolne owoce. Całość pokryć glazurą.
Dżem podgrzać a następnie za pomocą pędzelka rozprowadzić ciepłą glazurę na owocach. Przygotowaną tartę wstawić do lodówki na ok. 3-4 h.