Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarteletki z owocami"
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1311
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1302
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 236
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1311
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 44
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1302
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 236
Składniki
• na 12 sztuk •: 75 min •Sztuka: 395 kcal •Cena sztuki: ok. 1 zł
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło. posiekaj nożem. Kiedy powstaną grudki, wsyp cukier. Dodaj żółtka oraz kwaśną śmietanę. Szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki 30 minut.
Dwanaście foremek do tarteletek posmaruj masłem i oprósz mąką. Schłodzone ciasto wyjmij z lodówki, podziel na 12 części. Wylep nim przygotowane foremki. Ciasto ponakłuwaj widelcem. Spody piecz ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 190oC. Ostudź. Delikatnie wyjmij z foremek.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Wymieszaj z serkiem homogenizowanym. Kruche spody napełnij przygotowanym kremem. Owoce umyj, osusz, pokrój na kawałki. Dekoracyjnie ułóż je na kremie. Od razu podawaj.Źródło: Naj