Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarteletki z owocami"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Składniki
• na 12 sztuk •: 75 min •Sztuka: 395 kcal •Cena sztuki: ok. 1 zł
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło. posiekaj nożem. Kiedy powstaną grudki, wsyp cukier. Dodaj żółtka oraz kwaśną śmietanę. Szybko zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i włóż do lodówki 30 minut.
Dwanaście foremek do tarteletek posmaruj masłem i oprósz mąką. Schłodzone ciasto wyjmij z lodówki, podziel na 12 części. Wylep nim przygotowane foremki. Ciasto ponakłuwaj widelcem. Spody piecz ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 190oC. Ostudź. Delikatnie wyjmij z foremek.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem waniliowym. Wymieszaj z serkiem homogenizowanym. Kruche spody napełnij przygotowanym kremem. Owoce umyj, osusz, pokrój na kawałki. Dekoracyjnie ułóż je na kremie. Od razu podawaj.Źródło: Naj