Do góry

Desery Przepis na:

Tęczowe ptasie mleczko

Tęczowe ptasie mleczko

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 2724

Dostałam od sąsiadki

Składniki

  • 4 galaretki : czerwonym, niebieskim, żółtym, zielonym
  • 2 opakowania mleka skondensowanego niesłodzonego
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tęczowe ptasie mleczko

Przygotowanie

  1. Rozpuścić 4 galaretki ( czerwoną , niebieską , żółtą i zieloną ) w szklance wody , i poczekajmy aż ostygną. Odmierzać około 250 ml mleka skondensowanego i miksować , dodajemy płynną chłodną galaretkę zieloną.
    Delikatnie wylać na blachę. Wstawiać do lodówki do stężenia. Tak samo robić z innymi galaretkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

snorkmaiden21 07 kwietnia 2015 O! Ten przepis mi przypomniał jak kiedyś moja mama wypatrzyła podobny też na smakerze i postanowiła zrobić. Kazała mi przyjechać cała dumna i zadowolona, bo wszystko wyszło i to dokładnie jak w przepisie. No to pojechałam, mama wyciąga 4 miseczki, każda z pięknie zastygniętym mleczkiem w osobnym kolorze a piąta z galaretką. Nie mogłam jej powiedzieć, że przepis ciut inny, to byłoby jak kopanie szczeniaczka!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń