Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1821
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1582
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1541
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2026
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1821
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1582
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1541
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 2026
Składniki
Zaparzyć kawę, do zimnej dodać alkohol. Nie dosładzać, gdyż słodki będzie krem.
Żółtka utrzeć z 1 łyżką cukru. Dodać serek, zmiksować do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubić białka z 1 łyżką cukru. Dodać do kremu z żółtek i serka, delikatnie połączyć łyżką.
Układać warstwami (do wyczerpania składników): mocno nasączone kawą biszkopty (można je połamać, jeśli układamy w pucharkach), krem i kakao. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
Deser można przygotować w kwadratowym/prostokątnym naczyniu lub w pucharkach/szklaneczkach, jako osobne porcje. Smacznego!