Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 633
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12322
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 633
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12322
Składniki
Zaparzyć kawę, do zimnej dodać alkohol. Nie dosładzać, gdyż słodki będzie krem.
Żółtka utrzeć z 1 łyżką cukru. Dodać serek, zmiksować do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubić białka z 1 łyżką cukru. Dodać do kremu z żółtek i serka, delikatnie połączyć łyżką.
Układać warstwami (do wyczerpania składników): mocno nasączone kawą biszkopty (można je połamać, jeśli układamy w pucharkach), krem i kakao. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
Deser można przygotować w kwadratowym/prostokątnym naczyniu lub w pucharkach/szklaneczkach, jako osobne porcje. Smacznego!