Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10660
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424835
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10660
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Zaparzyć kawę, do zimnej dodać alkohol. Nie dosładzać, gdyż słodki będzie krem.
Żółtka utrzeć z 1 łyżką cukru. Dodać serek, zmiksować do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubić białka z 1 łyżką cukru. Dodać do kremu z żółtek i serka, delikatnie połączyć łyżką.
Układać warstwami (do wyczerpania składników): mocno nasączone kawą biszkopty (można je połamać, jeśli układamy w pucharkach), krem i kakao. Wstawić na 2 godziny do lodówki.
Deser można przygotować w kwadratowym/prostokątnym naczyniu lub w pucharkach/szklaneczkach, jako osobne porcje. Smacznego!