Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przepis na pyszne włoskie tiramisu.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8722
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 80
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8722
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 80
Składniki
Na początku zaparzamy kawę, aby zdążyła nam wystygnąć. Myjemy dokładnie jajka, rozbijamy je i oddzielamy żółtka od białek do dwóch osobnych misek. Miksujemy żółtka, stopniowo dodając do nich cukier aż uzyskamy gładką masę . Następnie do naszych żółtek stopniowo dodajemy serek Mascarpone i również miksujemy.
Następnym krokiem jest ubicie białek na sztywną pianę oraz przełożenie jej do miski z mascarpone oraz delikatne wymieszanie wszystkich składników.
Ostatni etap polega na wyłożeniu składników do naszych szklanek bądź pojemników. Najpierw na spód nakładamy masę, następnie posypujemy kakao oraz wykładamy biszkopty nasączone w kawie (wystarczy włożyć je tylko na chwilę). Czynność tą powtarzamy dwa razy. Trzecią warstwę kończymy na masie i całość posypujemy kakao. Tak przygotowany deser wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Buon appetito!