Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przepis na pyszne włoskie tiramisu.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 998
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2002
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 470
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 998
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2002
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 470
Składniki
Na początku zaparzamy kawę, aby zdążyła nam wystygnąć. Myjemy dokładnie jajka, rozbijamy je i oddzielamy żółtka od białek do dwóch osobnych misek. Miksujemy żółtka, stopniowo dodając do nich cukier aż uzyskamy gładką masę . Następnie do naszych żółtek stopniowo dodajemy serek Mascarpone i również miksujemy.
Następnym krokiem jest ubicie białek na sztywną pianę oraz przełożenie jej do miski z mascarpone oraz delikatne wymieszanie wszystkich składników.
Ostatni etap polega na wyłożeniu składników do naszych szklanek bądź pojemników. Najpierw na spód nakładamy masę, następnie posypujemy kakao oraz wykładamy biszkopty nasączone w kawie (wystarczy włożyć je tylko na chwilę). Czynność tą powtarzamy dwa razy. Trzecią warstwę kończymy na masie i całość posypujemy kakao. Tak przygotowany deser wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godziny.
Buon appetito!