Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 58
Dodano: 05.02.2011
Odsłon: 3625
1-2 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Umyć jajka. Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek wsypać 4 łyżki cukru i utrzeć na puszysty kogel mogel.
Do żółtek powoli wkręcać serek-nie za dużo na raz bo będą grudki. Następnie ubić pianę z białek,którą utrwalić pozostałym cukrem i odrobiną soku z cytryny.
Bardzo delikatnie połączyć masę żółtkową z pianą. Odstawić na pół godziny do lodówki
Biszkopty maczać w ostudzonej kawie z wódką.Ułożyć warstwę, na którą wyłożyć połowę masy. Na to znów maczane biszkopty i reszta masy.
Wierzch posypać przez sitko gorzkim kakao i odstawić na kilka godzin do lodówki
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

tolada51 16 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Deser napewno smaczny, ale... Tiramisu to orginalne, to nie tylko delikatne mascarpone, ale przede wszystkim smak kawy espresso zmieszany ze smakiem likieru migdałowego "Amaretto". Bez tego zestawienia smakowego to jest wszystko bardzo dobre, tylko nie "tiramisu"...0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 23 marca 2011Zgłoś do usunięcia
Biancorossa dzięki za ten przepis prawdę mówiąc nigdy nie jadłam tego deseru ale mam zamiar zrobić to według twojego przepisu:-)))0 Kto głosował? | Odpowiedz

biancorossa 13 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
dziś też je zrobię:)pozdrawiam miłych komentatorów0 Kto głosował? | Odpowiedz

jagoda114 13 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Robiłam inną wersję, ale ta jest prosta i do ulubionych. Pozdrawiam:)0 Kto głosował? | Odpowiedz