Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moja wersja tego włoskiego deseru- prosta i bez udziwnień
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6584
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2108
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6584
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2108
 
         
        Składniki
Umyć jajka. Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek wsypać 4 łyżki cukru i utrzeć na puszysty kogel mogel.
Do żółtek powoli wkręcać serek-nie za dużo na raz bo będą grudki. Następnie ubić pianę z białek,którą utrwalić pozostałym cukrem i odrobiną soku z cytryny.
Bardzo delikatnie połączyć masę żółtkową z pianą. Odstawić na pół godziny do lodówki
Biszkopty maczać w ostudzonej kawie z wódką.Ułożyć warstwę, na którą wyłożyć połowę masy. Na to znów maczane biszkopty i reszta masy.
Wierzch posypać przez sitko gorzkim kakao i odstawić na kilka godzin do lodówki