Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moja wersja tego włoskiego deseru- prosta i bez udziwnień
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4565
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12816
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4565
Składniki
Umyć jajka. Oddzielić żółtka od białek. Do żółtek wsypać 4 łyżki cukru i utrzeć na puszysty kogel mogel.
Do żółtek powoli wkręcać serek-nie za dużo na raz bo będą grudki. Następnie ubić pianę z białek,którą utrwalić pozostałym cukrem i odrobiną soku z cytryny.
Bardzo delikatnie połączyć masę żółtkową z pianą. Odstawić na pół godziny do lodówki
Biszkopty maczać w ostudzonej kawie z wódką.Ułożyć warstwę, na którą wyłożyć połowę masy. Na to znów maczane biszkopty i reszta masy.
Wierzch posypać przez sitko gorzkim kakao i odstawić na kilka godzin do lodówki