Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny,bez pieczenia, prosty w wykonaniu.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7982
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 268
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 102
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2160
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 669
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7982
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 268
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 102
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2160
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 669
Składniki
Mleko słodzone skondensowane, gotować w puszce przez 3 godziny.W tym czasie z gotowanego mleka zrobi się toffi.
Na blaszce o wymiar.25cm x 36cm. ,rozłożyć pierwszą warstwę herbatników.Na herbatniki wyłożyć z puszki gotowe "toffi" i rozsmarować po całej powierzchni.Posypać masę toffi posiekanymi orzechami i przykryć drugą warstwą herbatników.
Ugotować w dwóch szklankach mleka dwa budynie waniliowe(nie dodaję cukru).Do gorącego budyniu dodać masło i dokładnie połączyć mixerem.
Następnie wyłożyć budyń na herbatniki i przełożyć trzecią warstwą herbatników.
Masę ajerkoniakową wykonać wg.przepisu na opakowaniu. (Ja miksowałam tę masę tylko z mlekiem w ilości 300g). Gotową masę dokładnie wyłożyć na trzecią warstwę herbatników i grubo posypać startą czekoladą .