Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny,bez pieczenia, prosty w wykonaniu.
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4183
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1009
Polecam.
Odsłon: 458
Przepis dnia
Jeśli szukasz dania, które zachwyci swoim aromatem i wyjątkową kremową konsys...
Odsłon: 4183
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1009
Polecam.
Odsłon: 458
Składniki
Mleko słodzone skondensowane, gotować w puszce przez 3 godziny.W tym czasie z gotowanego mleka zrobi się toffi.
Na blaszce o wymiar.25cm x 36cm. ,rozłożyć pierwszą warstwę herbatników.Na herbatniki wyłożyć z puszki gotowe "toffi" i rozsmarować po całej powierzchni.Posypać masę toffi posiekanymi orzechami i przykryć drugą warstwą herbatników.
Ugotować w dwóch szklankach mleka dwa budynie waniliowe(nie dodaję cukru).Do gorącego budyniu dodać masło i dokładnie połączyć mixerem.
Następnie wyłożyć budyń na herbatniki i przełożyć trzecią warstwą herbatników.
Masę ajerkoniakową wykonać wg.przepisu na opakowaniu. (Ja miksowałam tę masę tylko z mlekiem w ilości 300g). Gotową masę dokładnie wyłożyć na trzecią warstwę herbatników i grubo posypać startą czekoladą .