Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny,bez pieczenia, prosty w wykonaniu.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65103
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 665
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5810
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 689
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65103
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 665
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5810
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 689
Składniki
Mleko słodzone skondensowane, gotować w puszce przez 3 godziny.W tym czasie z gotowanego mleka zrobi się toffi.
Na blaszce o wymiar.25cm x 36cm. ,rozłożyć pierwszą warstwę herbatników.Na herbatniki wyłożyć z puszki gotowe "toffi" i rozsmarować po całej powierzchni.Posypać masę toffi posiekanymi orzechami i przykryć drugą warstwą herbatników.
Ugotować w dwóch szklankach mleka dwa budynie waniliowe(nie dodaję cukru).Do gorącego budyniu dodać masło i dokładnie połączyć mixerem.
Następnie wyłożyć budyń na herbatniki i przełożyć trzecią warstwą herbatników.
Masę ajerkoniakową wykonać wg.przepisu na opakowaniu. (Ja miksowałam tę masę tylko z mlekiem w ilości 300g). Gotową masę dokładnie wyłożyć na trzecią warstwę herbatników i grubo posypać startą czekoladą .