Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dla najmłodszych. Uwielbiany przez wszsystkich.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 753
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 631
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3827
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 398
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 753
Składniki
Obrane i pokrojone w kostke jabłka razem z cukrem wrzucic do garnka, dusic az zrobi sie "prawie papka". Do prawie papki dodac galaretki ( SYPKIE), wymieszac, ostudzic. Budyń rozmieszac z mąkami i mlekiem, zagotowac i ostudzic. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodac tłuszcze i cukier waniliowy. Do masy z żółtek PO MAŁU dodawac OSTUDZONY budyń cały czas miksując (po mału i zimny bo inaczej moze sie zwazyc) Na biszkopt nałożyc zimne jabłka, wstawic na chwile do lodowki i na jabłka wyłożyć mase budyniowa. Masy mozna przedzielic biszkoptem zeby byl jeszcze wyższy. Wierzch mozna polac jakas czekoladową polewa lub posypac startą czekoladą. Smacznego !