Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 8
Dodano: 29.10.2008
Odsłon: 1397
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Obrane i pokrojone w kostke jabłka razem z cukrem wrzucic do garnka, dusic az zrobi sie "prawie papka". Do prawie papki dodac galaretki ( SYPKIE), wymieszac, ostudzic. Budyń rozmieszac z mąkami i mlekiem, zagotowac i ostudzic. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodac tłuszcze i cukier waniliowy. Do masy z żółtek PO MAŁU dodawac OSTUDZONY budyń cały czas miksując (po mału i zimny bo inaczej moze sie zwazyc) Na biszkopt nałożyc zimne jabłka, wstawic na chwile do lodowki i na jabłka wyłożyć mase budyniowa. Masy mozna przedzielic biszkoptem zeby byl jeszcze wyższy. Wierzch mozna polac jakas czekoladową polewa lub posypac startą czekoladą. Smacznego !
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)