Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dla najmłodszych. Uwielbiany przez wszsystkich.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1800
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1171
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2259
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1800
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1171
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2259
Składniki
Obrane i pokrojone w kostke jabłka razem z cukrem wrzucic do garnka, dusic az zrobi sie "prawie papka". Do prawie papki dodac galaretki ( SYPKIE), wymieszac, ostudzic. Budyń rozmieszac z mąkami i mlekiem, zagotowac i ostudzic. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodac tłuszcze i cukier waniliowy. Do masy z żółtek PO MAŁU dodawac OSTUDZONY budyń cały czas miksując (po mału i zimny bo inaczej moze sie zwazyc) Na biszkopt nałożyc zimne jabłka, wstawic na chwile do lodowki i na jabłka wyłożyć mase budyniowa. Masy mozna przedzielic biszkoptem zeby byl jeszcze wyższy. Wierzch mozna polac jakas czekoladową polewa lub posypac startą czekoladą. Smacznego !