Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszny i bardzo łatwy do zrobienia torcik bezowy o smaku tiramisu. Połączenie chrupiącej kakaowej bezy ze smakami deseru tiramisu jest wprost niebiańskie. Szczególnie polecam ten deser kawowym koneserom. Torcik ten naprawdę jest łatwy do zrobienia i sprawdzi się na każdą, nawet najbardziej uroczystą okazję.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19779
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 457
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 428
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6817
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242348
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19779
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 457
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 428
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6817
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242348
Składniki
Do bardzo czystej i odtłuszczonej miski wlać oddzielone od żółtek białka, w trakcie ubijania po jednej łyżce dodawać cukier. Kiedy cukier w białkach się rozpuści a piana zrobi się lśniącą wlać ocet, wsypać mąkę ziemniaczaną i kakao. Wszystko ubijać jeszcze chwilę do momentu aż piana będzie sztywna. Pianę podzielić na dwie części i rozsmarować na dwóch kołach narysowanych na papierze do pieczenia. Bezy suszyć w piekarniku rozgrzanym do 120 st. C funkcja piekarnika z nawiewem około 75 minut po czym zostawić w piekarniku do wystudzenia.
W misce ubić śmietanę kremówkę, gdy śmietana będzie robiła się sztywna dodajemy serek mascarpone, cukier puder, 4 łyżki kawy i odrobine likieru amaretto. Polowe kremu rozsmarować na jednej z wysuszonych bez dokładnie go rozprowadzając. Na kremie ułożyć namoczone w kawie i pokrojone na mniejsze kawałki biszkopty i przykryć drugim krążkiem upieczonej bezy. Wierzch tortu udekorować pozostałym kremem, posypać kakao i starta czekoladą. Smacznego!