Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny torcik dla smakoszów. Czekoladowo-orzechowy :-) Pyszny i nawet sprawdziłam ile Tłuszczu i Kalorii :-) Uwagi: Piec w temperaturze 190°C Porcji 8 Przygotowanie 20 min Pieczenie 50 min Kalorie 581 Tłuszcz 11g
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2318
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3453
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4159
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74014
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 566
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2318
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3453
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4159
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74014
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 566
Składniki
Włożyć czekoladę do naczynia żaroodpornego ustawionego nad rondlem z gotującą się wodą. Mieszać do stopienia czekolady. Zdjąć naczynie z rondla i lekko ostudzić.
Włożyć żółtka i cukier do miski. Ucierać do uzyskania gęstej, białej masy. Dodać czekoladę, orzechy laskowe i rum.
Białka ubić w misce na sztywną pianę. Dodać pianę do masy czekoladowej. Wylać powstałe ciasto do tortownicy o średnicy 22 cm, natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 50 minut (sprawdzić patyczkiem). Wystudzić w blasze. Przed podaniem posypać ciasto cukrem pudrem.