Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1977
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1656
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2700
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1977
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1656
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2700
Składniki
zrobić galaretki według przepisu na opakowaniu i zaczekać do całkowitego stężenia. jedna galaretkę wylać na spód tortownicy i także zostawić do stężenia wymieszać z wrzątkiem 3-4 łyżeczki żelatyny do całkowitego rozpuszczenia i następnie ostudzić. wymieszać śmietanę lub śmietankę z cukrem (ilość zależnie od upodobania). wodę z żelatyna wymieszać ze śmietana .
do tortownicy wlać śmietanę z żelatyna i wsypać kosteczki galaretki odstawić do stęchnięcia i na górę zalać lekko wystudzona galaretkę i gotowe