Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik migdałowy"
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3697
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 213
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3697
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 213
Składniki
Masło utrzyj z jajkami i 1/2 cukru. Mąkę pszenną połącz z 3 łyżkami mąki ziemniaczanej i proszkiem. Wsyp do masy maślanej. Utrzyj mikserem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Piecz je 25 min w 200 st. Wystudź. Żelatynę rozpuść w 1/3 szkl. wrzątku. Śmietanę ubij z 1/4 szkl. cukru. Połącz z żelatyną i likierem. Rozsmaruj na cieście. Chłodź 1 godz.
Śliwki umyj, usuń pestki, zagotuj z sokiem i resztą cukru. Pozostałą mąkę ziemniaczaną wymieszaj z odrobiną zimnej wody. Wlej do śliwek i gotuj, aż masa zgęstnieje.
Rozsmaruj ją na śmietanowej piance. Wstaw do lodówki na 4 godziny. Udekoruj, np. płatkami migdałowymi i rozetkami bitej śmietany.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Ciasto z 1 jajka
Desery
Babka kakaowa z serową wkładką.
Desery
Deser owocowy z lodami i musem z czarnej porzeczki
Desery
Lody porzeczkowe z różami kandyzowanymi
Ciasto z 1 jajka
Zostało ci tylko 1 jajko w lodówce i zastanawiasz się, co z nim zrobić? Przyg...
Odsłon: 2172
Babka kakaowa z serową wkładką.
Dzisiaj proponuje Wam przepis na pyszną babkę kakaową z sernikową wkładką. Ba...
Odsłon: 530