Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dzieci go uwielbiają - naprawdę przepis sprawdzony i często to ciasto gości u mnie na stole, zarówno latem, jak i zimą. Można robić go ze świeżymi owocami, jak np borówkami czy malinami ale równie smaczny jest z owocami z syropu (brzoskwinie, mandarynki).
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22059
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 93
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 371
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 99
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 155
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22059
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 93
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 371
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 99
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 155
Składniki
torcik owocowy: na spód tortownicy wykładamy biszkopty, krem składa się z : budyń - 0,5 l mleka gotujemy z 10 łyżkami cukru i cukrem waniliowym-do gotującego dodajemy 4 żółtka i 1 całe jajko + 2 łyżki mąki pszennej, 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej, szczyptasoli. po ostudzeniu budyniu miksujemy go z kostką masła; na krem dajemy np. świeże borówki i zalewamy 2 galaretkami np. wiśniowymi rozpuszczonymi w mniejszej ilości wody.