Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dzieci go uwielbiają - naprawdę przepis sprawdzony i często to ciasto gości u mnie na stole, zarówno latem, jak i zimą. Można robić go ze świeżymi owocami, jak np borówkami czy malinami ale równie smaczny jest z owocami z syropu (brzoskwinie, mandarynki).
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3856
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3840
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 774
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3856
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3840
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 774
Składniki
torcik owocowy: na spód tortownicy wykładamy biszkopty, krem składa się z : budyń - 0,5 l mleka gotujemy z 10 łyżkami cukru i cukrem waniliowym-do gotującego dodajemy 4 żółtka i 1 całe jajko + 2 łyżki mąki pszennej, 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej, szczyptasoli. po ostudzeniu budyniu miksujemy go z kostką masła; na krem dajemy np. świeże borówki i zalewamy 2 galaretkami np. wiśniowymi rozpuszczonymi w mniejszej ilości wody.