Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dzieci go uwielbiają - naprawdę przepis sprawdzony i często to ciasto gości u mnie na stole, zarówno latem, jak i zimą. Można robić go ze świeżymi owocami, jak np borówkami czy malinami ale równie smaczny jest z owocami z syropu (brzoskwinie, mandarynki).
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 254
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
torcik owocowy: na spód tortownicy wykładamy biszkopty, krem składa się z : budyń - 0,5 l mleka gotujemy z 10 łyżkami cukru i cukrem waniliowym-do gotującego dodajemy 4 żółtka i 1 całe jajko + 2 łyżki mąki pszennej, 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej, szczyptasoli. po ostudzeniu budyniu miksujemy go z kostką masła; na krem dajemy np. świeże borówki i zalewamy 2 galaretkami np. wiśniowymi rozpuszczonymi w mniejszej ilości wody.