Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik z bitą śmietaną"
Agrest oczyść, opłucz. Masło utrzyj z 1/2 szkl. cukru i cukrem waniliowym. Rozbij 2 jajka, oddziel żółtka od białek. Żółtka i pozostałe całe jajka dodaj do masy maślanej. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Pod koniec do ciasta dolej mleko.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Białka ubij z cukrem pudrem. Pianę z białek wyłóż na ciasto. Piecz 30 minut w temp. 175oC. Odstaw do wystudzenia.
Agrest zalej sokiem jabłkowym. Dodaj skórkę z cytryny i 1/4 szkl. cukru. Gotuj ok. 5 minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z 3 łyżkami wody. Wlej do agrestu i gotuj, aż masa zgęstnieje. Przestudź ją i wyłóż na upieczony spód. Śmietanę ubij z resztą cukru. Rozsmaruj ją na wierzchu ciasta, kiedy masa agrestowa wystygnie. Torcik posyp płatkami migdałowymi.
75 min; Porcja: 340 kcal; Cena porcji: 1,30 zł.Źródło: Naj
Chrupka beza z bitą śmietaną-czyż może być coś lepszego??
Odsłon: 1020
To bardzo szybki i smaczny deserek, wprost dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 716
Bardzo Dobre Rogaliki możesz dać dowolne nadzienie kto co wolli Pycha ;)
Odsłon: 52974
To bardzo szybki i smaczny deserek, wprost dla niespodziewanych gości.
Odsłon: 716
Bardzo Dobre Rogaliki możesz dać dowolne nadzienie kto co wolli Pycha ;)
Odsłon: 52974
Składniki
Agrest oczyść, opłucz. Masło utrzyj z 1/2 szkl. cukru i cukrem waniliowym. Rozbij 2 jajka, oddziel żółtka od białek. Żółtka i pozostałe całe jajka dodaj do masy maślanej. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsyp do ucieranej masy. Pod koniec do ciasta dolej mleko.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Białka ubij z cukrem pudrem. Pianę z białek wyłóż na ciasto. Piecz 30 minut w temp. 175oC. Odstaw do wystudzenia.
Agrest zalej sokiem jabłkowym. Dodaj skórkę z cytryny i 1/4 szkl. cukru. Gotuj ok. 5 minut. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z 3 łyżkami wody. Wlej do agrestu i gotuj, aż masa zgęstnieje. Przestudź ją i wyłóż na upieczony spód. Śmietanę ubij z resztą cukru. Rozsmaruj ją na wierzchu ciasta, kiedy masa agrestowa wystygnie. Torcik posyp płatkami migdałowymi.
75 min; Porcja: 340 kcal; Cena porcji: 1,30 zł.Źródło: Naj
Przepisy Desery
Desery
Pyszne rogaliki drożdżowe
Desery
Sernik Coca Cola
Desery
Deser z bitą śmietaną
Desery
Czekoladowe muffinki z budyniem. Słodki prezent na Dzień Mamy
Pyszne rogaliki drożdżowe
Tradycyjne drożdżowe rogaliki. Można je zrobić z dowolnym nadzieniem i ozdobi...
Odsłon: 68
Sernik Coca Cola
Sernik coca cola, to biszkoptowe ciasto z masą serowo jogurtową, przełożoną g...
Odsłon: 116