Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
swietne ciasto, przede wszystki lekka delikatna masa serowa...to, to co misie lubia najbardziej :)
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88379
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11691
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1838
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88379
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11691
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1838
Składniki
upiec biszkopt: bialka ubic z cukrem dodac zółtka i delikatnie wsypac makę i proszek i do piekarnika( srednia tortownica)
masa: utrzec maslo z cukrem.
zagotowac mleko, do gotującego dodac rozbeltana smietanę z 3 zóltkami.
podgrzewać mieszając do czasu az zrobi sie ser( farfocle bo jak to inaczej obrazowo okreslić)
odcedzic na sicie powstaly ser, ostudzić
zimny odcedzony ser polaczyć z utartym maslem.
biszkopt mozna podzielic na dwa krązki lub mase wylozyć na caly biszkopt ale wtedy jest grube ciasto ja zdecydowanie polecam mase nanieśc miedzy dwa krązki, by biszkopt był wilgotniejszy proponuje nasaczyc go delikatnie woda z cukrem i sokiem z cytryny ew delikatnie dodac alkoholu. calośc posypac cukrem pudrem lub polac polewa czekoladowa, mozna przyozdobic. polecam bo to naprawde pychotka.
to tylko tak wyglada, ze to wiele pracy.....w rzeczywistosci spokojnie mnozna to zrobic nie przepracowując sie :)