Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3444
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3750
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 313
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 556
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3444
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 604
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3750
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 313
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 556
Składniki
Białka oddzielam od żółtek i ubijam ze szczypta soli. Stopniowo dodaję cukier. Ubijając, dodaję po jednym żółtku.
Mąki mieszam i przesiewam do masy jajecznej. Mieszam. Ciasto wylewam do tortownicy i piekę 40 minut w 170 st. C.
Krem: Śmietanę ubijam na sztywno, pod koniec dodaję cukier puder. Dodaję serek i likier - mieszam.
Przygotowanie tortu: Biszkopt przekrawam na 3 blaty. Pierwszy nasączam delikatnie naparem z kawy i likieru. Smaruję równomiernie konfiturą wiśniową i wykładam na niego 1/3 kremu. Przykrywam kolejnym blatem i nasączam go bardziej obficie, rozsmarowuje 1/3 kremu. Przykrywam ostatnim blatem i rozsmarowuję krem.
Dekoruję ciasteczkami i czekoladowymi ziarenkami kawy. Przed podaniem chłodzę 3 godziny w lodówce.