Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 44
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 57
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 288
Składniki
Bialka ubic na sztywno.W polowie ubijania powoli dodac cukier i miksowac na wysokich obrotach.Kiedy piana bedzie sztywna dodac ocet i dalej miksowac dodac kakao i jeszcze zmiksowac.Czekolade posiekac dodac do masy i wymieszac lyzka drewniana Przelozyc na blache wylozona pergaminem i uformowac z masy ksztalt kopca kreta.Wlozyc do piekarnika nagrzanego do 180 st na 5 min.Potem zmniejsztc do 150 st i piec ok 1 godz i 15 min.Studzic w uchylonym piekarniku Smietane ubic na sztywno z odrobina cukru i wylozyc na wystudzony tort posypac malinami lub np jagodami.