Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25884
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3056
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25884
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3056
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1397
Składniki
Bialka ubic na sztywno.W polowie ubijania powoli dodac cukier i miksowac na wysokich obrotach.Kiedy piana bedzie sztywna dodac ocet i dalej miksowac dodac kakao i jeszcze zmiksowac.Czekolade posiekac dodac do masy i wymieszac lyzka drewniana Przelozyc na blache wylozona pergaminem i uformowac z masy ksztalt kopca kreta.Wlozyc do piekarnika nagrzanego do 180 st na 5 min.Potem zmniejsztc do 150 st i piec ok 1 godz i 15 min.Studzic w uchylonym piekarniku Smietane ubic na sztywno z odrobina cukru i wylozyc na wystudzony tort posypac malinami lub np jagodami.