Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pyszny na każdą okazję, a nawet bez okazji :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 976
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 109
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2164
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 976
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 109
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2164
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4179
Składniki
Żółtka wraz z cukrem pudrem ubić do białości. Następnie wyjąć z lodówki śmietanę i ubić na sztywno z dwoma łyżkami cukru pudru. Kolejny krok - wyjmujemy z lodówki serek mascarpone, przekładamy do miski lub garnka, miksujemy powoli dodając ubite jajka, na sam koniec dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy łyżką. Z pozostałych białek przygotujemy blaty bezowe do kolejnego torciku :) Gotowe blaty przekładamy na duży talerz i na pierwszy wykładamy przygotowany krem ,przykrywamy drugim blatem ,na który wykładamy resztę kremu .Następnie krem pokrywamy mięśniową fruzeliną (Może być konfiturą z dodatkiem zelatyny), Możemy przypodobać kleksikami z reszty kremu posypać czekoladą w proszku lub startą.