Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2135
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421389
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2061
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2135
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421389
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2061
Składniki
(Ja robiłam podwójna porcję) CIASTO: wybij żółtka na talerz, dodaj proszek, ocet i rozetrzyj widelcem
ubij białka i dodaj cukier
połącz białka z żółtkami i dodaj mąkę
włóż ciasto do zimnego piekarnika i piecz około 20 minut w temperaturze 160 stopni
KREM: ubij śmietanę kremówkę i dodaj cukier puder oraz żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklanki ciepłej przegotowanej wody (musi być już przestygnięta)
brzoskwinie odsącz, pokrój na małą kostkę i dodaj do masy delikatnie mieszając
biszkopt przekrój na 2 cienkie blaty i nasącz ponczem (ja daję 1/2 szklanki wody + odrobinę wódki + 1 łyżkę cukru). dolny blat posmaruj dżemem (ja dałam powidła śliwkowe) i nałóż masę przykrywając kolejnym blatem
na górę i boki tortu nałóż krem oraz udekoruj owocami i płatkami migdałowymi wedle uznania i wstaw do lodówki
SMACZNEGO!