Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113038
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 412
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 567
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113038
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 412
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 567
Składniki
Białka ubijamy z cukrem dodajemy żółtka na koniec mąka z proszkiem. Jeden biszkopt robimy z 6 jajek. A do drugiego dodajemy kakao. Pieczemy biszkopty w prostokątnej blasze.
Budyń mieszamy z mlekiem ok 1 szkl dodajemy żółtka i cukier. Resztę zagotowujemy, wlewamy budyń gotujemy. Studzimy i ucieramy z masłem.
Z biszkoptu wykrawamy kształt gitary i nasączamy pączem zzrobionym z wody i soku z cytryny oraz cukru. Następnie smarujemy kremem i składamy w całość kształt gitary. Boki smarujemy kremem. Masę cukrową cienko rozwałkować i nakryć tort ozdobić wg. własnego pomysłu.