Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na ten przepis nasunął mi się, kiedy byłamw centrum handlowym właśnie na lodach o smaku „Oreo”. Lody były mocno waniliowe i taki właśnie jest ten tort. „Ciasteczkowy” wypiek z pewnością przypadnie do gustu Waszym pociechom.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4249
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 67
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 75
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 380
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4249
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 67
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 75
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 380
Składniki
Ciasteczkowe blaty: masło utrzeć z cukrem, dodać jajka i miksować ok. 2 minut. Dodać budyń w proszku i mąkę wymieszaną z sodą. Wszystko dokładnie połączyć. Oreo pokruszyć na małe kawałki i wsypać do gotowego ciasta, dokładnie wymieszać. Ciasto włożyć do lodówki na 45 minut. Schłodzone ciasto podzielić na 5 równych części (najlepiej zważyć). Wilgotnymi rękoma, kształtować kulki i rozkładać palcami na blaszce z papierem do pieczenia formując placek o średnicy około 20 cm. Piec 12-13 minut w 200 stopniach ( im dłużej będziemy je piec, tym będą bardziej kruche ).
Krem: żółtka z cukrem ubić mikserem na parze. Masa powinna być puszysta i gęsta. Lekko ostudzić (nie może być ciepła!) i dodać miękkie masło. Całość ubić dokładnie mikserem. Dodawać na przemian: 1 serek – ubijać, 1 szklankę mleka – ubijać, drugi serek – ubijać, drugą szklankę mleka – ubijać. Gotową masę wstawić do lodówki na ok. 30-45 minut. Ciasteczka przełożyć kremem, wierzch posypać ciasteczkami oreo. Smacznego! Zapraszam na: http://domowe-wypieki.com/tort-oreo/