Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczny a przede wszystkim domowy tort
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Składniki
Biszkopt: Białka ubić z cukrem, dodać mąki, proszek,wymieszać, dodać rozbite żółtka i wymieszać. Ja zrobiłam 4 takie biszkopty z tym ,że do 2 dodałam kakao i miałam dwa ciasta jasne i dwa ciemne
Krem: Z podanych składników oprócz margaryny ugotować budyń , wystudzić. zmiksować margarynę i dodawać zimny budyń. Do mojego tortu zrobiłam krem z potrójnej porcji. gotowy krem podzieliłam na cztery części, do jednej dodałam kawę capucino-krem kawowy, do drugiej kakao- krem kakaowy, trzecia- sok z cytryny czwarta została bez dodatku. na spód dałam ciasto jasne,masa kakaowa,ciasto ciemne,masa cytrynowa plus pokrojony ananas, ciasto jasne ,masa capucino, ciasto ciemne biala masa. trochę masy zostawiamy na posmarowanie boków, i zrobienie obwódki dookoła ciasta, żeby polewa nie spłynęła. Boki tortu obsypujemy pomieszanymi wiórkami z kolorową posypką gotowe ciasto schłodziłam w lodówce
Polewa : wszystkie składniki roztapiamy nie gotujemy! odstawiamy do wystygnięcia. gęstniejącą polewą smarujemy ciasto i odstawiamy do schlodzenia. gdy polewa dobrze zastygnie robimy napis i dekorujemy Rodzice byli wzruszeni...