Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
FAJNIE WYGLĄDA I SMAKUJE!!!
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 73
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 122
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 40
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 66
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 73
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 122
Składniki
Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać. Wlać na okrągłą tortownice i piec około 30-40 min Po upieczeniu i wystygnięciu przekroić na pół.
Biszkopt ciemny: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem na końcu kakao i lekko wymieszać. Wlać na okrągłą tortownice i piec około 30-40 min
Biszkopt orzechowy: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem na końcu orzechy i bułkę tartą. i lekko wymieszać. Wlać na okrągłą tortownice i piec około 30-40 min
Masa z grysikiem: W 1/2 szkl. zimnego mleka rozrobić kasze manna. Resztę mleka zagotować. Wlać kasze manna do gotującego się mleka zagotować i ostudzić. Utrzeć masło z cukrem pudrem i dodawać uprzednio przygotowaną kasze manna, dodać aromat.
Podzielić masę na 1/2 i do 1 części dodać dżem lub pieczone jabłka.
Winogrona umyć i rozdzielić na 1/2 bez pestek.
Przygotować karmel.
Polewa: Wszystkie składniki rozpuścić ale nie gotować i dobrze wymieszać.
PRZEKŁADAMY TORT: BISZKOPT CIEMNY - 1/2 CZYSTEJ MASY - WINOGRONA - BISZKOPT ORZECHOWY - KARMEL - 1/2 BISZKOPTU JASNEGO - MASA Z DODATKIEM - 1/2 BISZKOPTU JASNEGO , TORT PRZEKRAWAMY NA PÓŁ. POLEWA I DEKORACJA