Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny torcik na każdą okazję. Bardzo czekoladowy.
Zaczynamy !
Masło rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do całkowitego wystudzenia.
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę z połową cukru.
Żółtka utrzeć z resztą cukru.
Połączyć obie masy, dodać przesianą mąkę i kakao oraz masło.
Wylać do natłuszczonej tortownicy..
Jeżeli używacie sylikonowej tortownicy nie natłuszczajcie jej :)
Piec 30 min w 180 stopniach do suchego patyczka.
Ciasto wystudzić najlepiej w otwartym piekarniku.
Połowa drogi :)
Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno dodając pod sam koniec ubijania cukier puder.
Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i połączyć z śmietaną. ( uwaga dobrze wymieszać, żeby żelatyna nie osiadła na dnie miski).
Ciasto podzielić na 2 blaty, posmarować z obu stron konfiturą wiśniową lub dżemem.
Na Jeden blat ciasta nałożyć krem (zostaw trochę do dekoracji),
przykryć drugim blatem.
Koniec :)
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej dolać 2 łyżki mleka ( jeżeli będzie za gęsta można dodać odrobinę więcej, dużo zależy od czekolady jakiej użyjemy).
Wylać czekoladę na wierzch ciasta i ładnie rozprowadzić na całej powierzchni.
Udekorować śmietaną wedle uznania :) włożyć do lodówki na minimum 3-4 godz. Przechowywać w lodówce.
Ciasto najlepiej smakuję na drugi dzień.
Smacznego
Idealne ciasto dla leniuchów :) wystarczy warstwowo wyłożyć składniki i po 3...
Odsłon: 1555
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 22
Świeża kapustka bez dodatku np. kukurydzy z puszki :-))
Odsłon: 1162
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 94
Laksa to zupa popularna w Malezji i Singapurze. W Polsce można kupić pastę, k...
Odsłon: 22
Świeża kapustka bez dodatku np. kukurydzy z puszki :-))
Odsłon: 1162
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 94
Składniki
Zaczynamy ! Masło rozpuścić w kąpieli wodnej i odstawić do całkowitego wystudzenia. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę z połową cukru. Żółtka utrzeć z resztą cukru. Połączyć obie masy, dodać przesianą mąkę i kakao oraz masło. Wylać do natłuszczonej tortownicy.. Jeżeli używacie sylikonowej tortownicy nie natłuszczajcie jej :) Piec 30 min w 180 stopniach do suchego patyczka. Ciasto wystudzić najlepiej w otwartym piekarniku.
Połowa drogi :) Schłodzoną śmietanę ubić na sztywno dodając pod sam koniec ubijania cukier puder. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody i połączyć z śmietaną. ( uwaga dobrze wymieszać, żeby żelatyna nie osiadła na dnie miski). Ciasto podzielić na 2 blaty, posmarować z obu stron konfiturą wiśniową lub dżemem. Na Jeden blat ciasta nałożyć krem (zostaw trochę do dekoracji), przykryć drugim blatem.
Koniec :) Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej dolać 2 łyżki mleka ( jeżeli będzie za gęsta można dodać odrobinę więcej, dużo zależy od czekolady jakiej użyjemy). Wylać czekoladę na wierzch ciasta i ładnie rozprowadzić na całej powierzchni. Udekorować śmietaną wedle uznania :) włożyć do lodówki na minimum 3-4 godz. Przechowywać w lodówce. Ciasto najlepiej smakuję na drugi dzień. Smacznego
Przepisy Desery
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Desery
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami
Desery
Ciasto z musem truskawkowym bez pieczenia. Poczujesz smak lata
Tort Bailey's
Wielowarstwowy tort urodzinowy. Mieszanka smaków - czekolady, kawy, likieru B...
Odsłon: 51
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 57