Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla cierpliwych
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7794
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 268
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2958
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7794
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 268
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2958
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Składniki
Upiec 3 okrągłe biszkopty z 5 jaj(na jedno jajko 1łyżka cukru).
Z 8 jaj upiec biszkopt w kształcie serca, przekroić na trzy placki.
Ugotować budyń, wystudzić. Do utartego masła dodać budyń. Odłożyć masę do wysmarowania tortu. Do reszty wmiksować śmietanę. brzoskwinie odsączyć z syropu i pokroić w kostkę. Dodać do masy.
Do syropu dodać spirytus, można dodać trochę wody. Zależy czy tort ma być "pijany". Napączować blaty biszkoptowe.
Przełożyć biszkopty masą, schłodzć każdy poziom osobno. Wierzchy elementów przykryć masą cukrową, boki obsypać kokosem.
Na okrągły tort położyć serce. Udekorować kwiatami z masy cukrowej.