Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla cierpliwych
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35899
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1268
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35899
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1268
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1779
        
        
                Składniki
Upiec 3 okrągłe biszkopty z 5 jaj(na jedno jajko 1łyżka cukru).
Z 8 jaj upiec biszkopt w kształcie serca, przekroić na trzy placki.
Ugotować budyń, wystudzić. Do utartego masła dodać budyń. Odłożyć masę do wysmarowania tortu. Do reszty wmiksować śmietanę. brzoskwinie odsączyć z syropu i pokroić w kostkę. Dodać do masy.
Do syropu dodać spirytus, można dodać trochę wody. Zależy czy tort ma być "pijany". Napączować blaty biszkoptowe.
Przełożyć biszkopty masą, schłodzć każdy poziom osobno. Wierzchy elementów przykryć masą cukrową, boki obsypać kokosem.
Na okrągły tort położyć serce. Udekorować kwiatami z masy cukrowej.