Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 572
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11631
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 572
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11631
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13491
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
KREM: Z pol litra mleka odlac pol szklanki i rozpuscic w nim obie maki. Reszte mleka zagotowac z cukrem i cukrem wanilinowym. Do gotujacego sie mleka wlac mleko z makami i ugotowac budyn. Po ostudzeniu utrzec z maslem.
MASA JABLKOWA: W 1 litrze goracej wody rozpuscic trzy galaretki i wystudzic. Gdy zacznie gestniec dodac surowe jablka starte na grubej tartce i wymieszac.
Biszkopt smarujemy polowa kremu budyniowego, na to wykladamy mase jablkowa ( dobrze tezejaca), zostawiamy do zastygniecia galaretki i wykladamy druga polowe kremu.
POSYPKA: Roztapiamy 2 lyzki masla i 2 lyzki cukru. Na suchej patelni prazymy na zloty kolor wiorka kokosowe nastepnie laczymy to razem, mieszamy i studzimy.
Posypujemy posypka ciasto i wkladamy do lodowki. PYCHA!!!