Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, szybkie i dziecinnie proste w wykonaniu
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424947
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336963
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424947
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336963
Składniki
Mleko skondensowane wcześniej dobrze schłodzić, następnie podzielić na 3 równe części. W połowie szklanki przegotowanej wody rozpuścić 1 galaretkę. Ubijać ok. 3 minuty jedną część mleka, następnie dolać przestudzoną galaretkę. Ubić na gęsto ( nie musi być sztywne ). Wlać do tortownicy. Powtarzać te czynności jeszcze dwa razy z pozostałymi częściami mleka i galaretkami. Wlewać drugą warstwę dopiero po skrzepnięciu się pierwszej. Warstwy krzepną szybko, bo ok. 30 min. Naprawdę polecam i życzę smacznego.