Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, szybkie i dziecinnie proste w wykonaniu
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3142
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 586
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 261
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 407
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3142
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 586
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3689
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 261
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 407
Składniki
Mleko skondensowane wcześniej dobrze schłodzić, następnie podzielić na 3 równe części. W połowie szklanki przegotowanej wody rozpuścić 1 galaretkę. Ubijać ok. 3 minuty jedną część mleka, następnie dolać przestudzoną galaretkę. Ubić na gęsto ( nie musi być sztywne ). Wlać do tortownicy. Powtarzać te czynności jeszcze dwa razy z pozostałymi częściami mleka i galaretkami. Wlewać drugą warstwę dopiero po skrzepnięciu się pierwszej. Warstwy krzepną szybko, bo ok. 30 min. Naprawdę polecam i życzę smacznego.