Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, szybkie i dziecinnie proste w wykonaniu
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 201
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 201
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 76
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 107
Składniki
Mleko skondensowane wcześniej dobrze schłodzić, następnie podzielić na 3 równe części. W połowie szklanki przegotowanej wody rozpuścić 1 galaretkę. Ubijać ok. 3 minuty jedną część mleka, następnie dolać przestudzoną galaretkę. Ubić na gęsto ( nie musi być sztywne ). Wlać do tortownicy. Powtarzać te czynności jeszcze dwa razy z pozostałymi częściami mleka i galaretkami. Wlewać drugą warstwę dopiero po skrzepnięciu się pierwszej. Warstwy krzepną szybko, bo ok. 30 min. Naprawdę polecam i życzę smacznego.