Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne, szybkie i dziecinnie proste w wykonaniu
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19246
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1686
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232123
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19246
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13037
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1686
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232123
Składniki
Mleko skondensowane wcześniej dobrze schłodzić, następnie podzielić na 3 równe części. W połowie szklanki przegotowanej wody rozpuścić 1 galaretkę. Ubijać ok. 3 minuty jedną część mleka, następnie dolać przestudzoną galaretkę. Ubić na gęsto ( nie musi być sztywne ). Wlać do tortownicy. Powtarzać te czynności jeszcze dwa razy z pozostałymi częściami mleka i galaretkami. Wlewać drugą warstwę dopiero po skrzepnięciu się pierwszej. Warstwy krzepną szybko, bo ok. 30 min. Naprawdę polecam i życzę smacznego.