Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto dla smakoszy truskawek
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 881
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2753
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3249
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 881
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2753
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3249
Składniki
BISZKOPT: Białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem i budyniem. Wlewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem,pieczemy 25 min. w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasta przekrajowujemy na 2 placki.
MUS TRUSKAWKOWY: Truskawki miksujemy z wodą, (1/4 szkl. odlewamy) następnie zagotowujemy, do gorącego musu dodajemy galaretkę, mieszamy dokładnie, studzimy.
KREM: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy ze śmietan- fixem. Dodajemy czekoladę oraz pozostawiony mus.
Przełożenie ciasta: biszkopt-mus truskawkowy- biszkopt- krem- gorzka czekolada