Desery Przepis na:
Truskawkowy przekładaniec

Składniki
- BISZKOPT: 5 jajek, 1 budyń waniliowy, szczypta soli, 3/4 szkl. mąki, 3/4 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- Mus truskawkowy: 300 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 3/4 szkl. wody 1 galaretka truskawkowa
- Krem: 1/2 tabliczki białej czekolady 300 g śmietany kremówki 1 śmietan-fix gorzka czekolada do posypania
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
BISZKOPT:
Białka oddzielamy od żółtek, białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, następnie mąkę wymieszaną z proszkiem i budyniem. Wlewamy na blaszkę wyłożoną pergaminem,pieczemy 25 min. w 180 stopniach. Po wystudzeniu ciasta przekrajowujemy na 2 placki. -
MUS TRUSKAWKOWY:
Truskawki miksujemy z wodą, (1/4 szkl. odlewamy) następnie zagotowujemy, do gorącego musu dodajemy galaretkę, mieszamy dokładnie, studzimy.
-
KREM:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy ze śmietan- fixem. Dodajemy czekoladę oraz pozostawiony mus. -
Przełożenie ciasta: biszkopt-mus truskawkowy- biszkopt- krem- gorzka czekolada
Komentarze do przepisu (9)

grazka950 09 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
moja znajomość ze ,,Smakerem''kosztuje mnie duuuuuużo dodatkowych kilogramów, ale jak nie skosztować takiej pyszności!!!2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 29 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Pysznie wygląda2 Kto głosował? | Odpowiedz

ziembulka 28 marca 2014Zgłoś do usunięcia
wspaniale sie prezentuje mmm :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

anulka12 27 marca 2014Zgłoś do usunięcia
To musi być pyszne2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 27 marca 2014Zgłoś do usunięcia
superrrr...:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 27 marca 2014Zgłoś do usunięcia
Super ciacho !!!!4 Kto głosował? | Odpowiedz

kaasiulka86 27 marca 2014Zgłoś do usunięcia
jakie wymiary blachy? super ciacho! Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 27 marca 2014Zgłoś do usunięcia
pychotka !3 Kto głosował? | Odpowiedz