Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i szybkie do przygotowania
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1562
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1317
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1383
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1290
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1562
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1317
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1383
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1290
Składniki
Cukier,jajka i aromat ubić na puszystą piankę, dodawając przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Przelać na dużą blachę i piec w 170*C przez 20 min.
Galaretki rozpuścić w 1szklance gorącej wodzie po ostygnięciu połączyć ze zmiksowanymi truskawkami i zostawić do lekkiego stężenia.
Ciasto przeciąć na pół i wyłożyć na nią masę truskawkową, przykryć drugą połówką. Następnie śmietanę ubić na sztywno dodawając cukier waniliowy i śmietan fix .
Wyłożyć śmietaną na wierzch i posypać startą czekoladą. Odstawić do lodówki na ok.2h