Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 7
Dodano: 13.03.2010
Odsłon: 9638
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Cukier,jajka i aromat ubić na puszystą piankę, dodawając przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Przelać na dużą blachę i piec w 170*C przez 20 min.
Galaretki rozpuścić w 1szklance gorącej wodzie po ostygnięciu połączyć ze zmiksowanymi truskawkami i zostawić do lekkiego stężenia.
Ciasto przeciąć na pół i wyłożyć na nią masę truskawkową, przykryć drugą połówką. Następnie śmietanę ubić na sztywno dodawając cukier waniliowy i śmietan fix .
Wyłożyć śmietaną na wierzch i posypać startą czekoladą. Odstawić do lodówki na ok.2h
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

EwaXXX124 05 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Żelatyna to to samo co galaretka tyle że bez smaku i zapachu ale tak samo ściąga masę :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

mysz204 23 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
rozumiem ze galaretka scisnie truskawki zelatyna jest nie potrzebna????0 Kto głosował? | Odpowiedz

EwaXXX124 14 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Przepraszam za błąd, ale już poprawiłam się .1 Kto głosował? | Odpowiedz

EwaXXX124 14 marca 2010Zgłoś do usunięcia
o tej porze roku taki smak lata to poezja ,a galaretki rozpuszczam w 1 szklance wody tylko łączę zimną aby zachować cały smak świeżych truskawek mimo że były zamrożone .Pozdrawiam .2 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 13 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Ciasto wygląda bardzo apetycznie i przybliża nas do lata, ale napisz w jakiej ilości wody trzeba rozpuścić galaretki.Pozdrawiam.1 Kto głosował? | Odpowiedz