Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z makowymi pierożkami w środku :) Jest bardzo pracochłonne ale warto poświecić mu czas :)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1976
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1655
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2692
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1976
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1655
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2692
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zarobić kruche ciasto , podzielić na 2 części , jedną wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blaszkę a z drugiej części zrobić pierogi z makiem.
Farsz do pierożków : Masło roztopić ,dodać resztę składników , dokładnie wymieszać i robić pierogi. Wierzch ciasta przygotowanego wcześniej posmarować powidłami i ułożyć pierogi. Upiec.
Upiec roladę z 4 jaj i posmarować marmoladą. Zwinąć i pokroić w plastry.
Masa budyniowa: Z mleka ,cukru , budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć , dodając przestudzony budyń.
Przełożenie ciasta: Kruche ciasto z pierogami - masa budyniowa-plastry rolady-pomiędzy nimi owoce- zalać tężejącą galaretką