Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z makowymi pierożkami w środku :) Jest bardzo pracochłonne ale warto poświecić mu czas :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34122
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1299
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113571
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34122
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1299
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113571
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zarobić kruche ciasto , podzielić na 2 części , jedną wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blaszkę a z drugiej części zrobić pierogi z makiem.
Farsz do pierożków : Masło roztopić ,dodać resztę składników , dokładnie wymieszać i robić pierogi. Wierzch ciasta przygotowanego wcześniej posmarować powidłami i ułożyć pierogi. Upiec.
Upiec roladę z 4 jaj i posmarować marmoladą. Zwinąć i pokroić w plastry.
Masa budyniowa: Z mleka ,cukru , budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć , dodając przestudzony budyń.
Przełożenie ciasta: Kruche ciasto z pierogami - masa budyniowa-plastry rolady-pomiędzy nimi owoce- zalać tężejącą galaretką