Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto z makowymi pierożkami w środku :) Jest bardzo pracochłonne ale warto poświecić mu czas :)
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19742
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2876
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3953
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19742
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2876
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3953
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
Ciasto: Z podanych składników zarobić kruche ciasto , podzielić na 2 części , jedną wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blaszkę a z drugiej części zrobić pierogi z makiem.
Farsz do pierożków : Masło roztopić ,dodać resztę składników , dokładnie wymieszać i robić pierogi. Wierzch ciasta przygotowanego wcześniej posmarować powidłami i ułożyć pierogi. Upiec.
Upiec roladę z 4 jaj i posmarować marmoladą. Zwinąć i pokroić w plastry.
Masa budyniowa: Z mleka ,cukru , budyniu ugotować budyń. Masło utrzeć , dodając przestudzony budyń.
Przełożenie ciasta: Kruche ciasto z pierogami - masa budyniowa-plastry rolady-pomiędzy nimi owoce- zalać tężejącą galaretką