Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Udka kurczaka z kapustą"
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 141
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8548
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 366
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5215
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4932
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 141
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8548
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 366
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5215
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4932
Składniki
Boczek pokrój w kostkę, kiełbasę w plasterki. Podsmaż na łyżce oleju. Dodaj posiekaną cebulę, podduś, posyp mieloną papryką. Dodaj kapustę. Duś 10 min. Udka umyj, osusz, wyluzuj z kości. Sos chili wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem i solą do smaku, posmaruj mięso, odłóż.
Liście kapusty krótko zblanszuj. Lekko rozbij grube nerwy. Owiń nimi kawałki mięsa. Kapustę kiszoną przełóż do brytfanny, na niej umieść mięso w liściach kapusty, zalej wodą. Piecz ok. 35 minut w temp. 180 st.Źródło: Świat kobiety