Do góry

Desery Przepis na:

Udka kurczaka z kapustą

Udka kurczaka z kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28019

Dodano:

Odsłon: 13

Przepis wart wypróbowania: "Udka kurczaka z kapustą"

Składniki

  • 5 dag boczku
  • 15 dag pikantnej kiełbasy paprykowej
  • 1 cebula
  • olej
  • 50 dag kiszonej kapusty
  • 4 udka kurczaka
  • sól
  • 2 łyżki sosu chili
  • 2 ząbki czosnku
  • mielona papryka
  • 4 liście kapusty
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Udka kurczaka z kapustą

Przygotowanie

  1. Boczek pokrój w kostkę, kiełbasę w plasterki. Podsmaż na łyżce oleju. Dodaj posiekaną cebulę, podduś, posyp mieloną papryką. Dodaj kapustę. Duś 10 min. Udka umyj, osusz, wyluzuj z kości. Sos chili wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem i solą do smaku, posmaruj mięso, odłóż.

  2. Liście kapusty krótko zblanszuj. Lekko rozbij grube nerwy. Owiń nimi kawałki mięsa. Kapustę kiszoną przełóż do brytfanny, na niej umieść mięso w liściach kapusty, zalej wodą. Piecz ok. 35 minut w temp. 180 st.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń