Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 664
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 331
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3187
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 842
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 664
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 331
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3187
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4058
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 842
Składniki
Ciasto:Margarynę ucieramy z cukrem i jajkami. Stopniowo dodajemy pozostałe składniki, dokładnie ucierając.
Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i posypaną tartą bułką blachę. Pieczemy w 160 stopniach około 30 min.
Krem: Margarynę ucieramy z cukrem pudrem. Powoli dolewamy śmietanę i cały czas ucieramy.
Przestudzone ciasto kroimy na dwie części, przekładamy kremem, polewamy polewą, a następnie dekorujemy reszta kremu przy rękawa cukierniczego.