Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do dekorowania babeczek kremem użyłam dużej tylki 2D. Dla uzyskania różowej barwy kremu dodałam niewielką ilość czerwonego barwnika w proszku :)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4001
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1060
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 238
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34252
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 582
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 4001
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1060
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 238
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34252
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 582
Składniki
Przygotowanie babeczek: Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, kakao, aromat, pokrojoną w drobną kosteczkę czekoladę. W drugiej misce mieszamy wszystkie składniki mokre: mleko, rozpuszczone w kąpieli wodnej masło i jajka. Wymieszać. Wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy aż do ich połączenia. Nakładamy gotowe ciasto do foremek wyłożonych papilotkami do około 3/4 ich wysokości. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Przygotowanie kremu: Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej a następnie odstawić na chwilę do przestygnięcia, tak, aby była lekko ciepła. Serek mascarpone mieszamy w misie miksera razem z cukrem pudrem. Następnie stopniowo dodajemy płynną białą czekoladę i miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy. Śmietanę ubijamy, pamiętając aby była dobrze schłodzona. Do masy czekoladowej dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy na wolnych obrotach aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i nakładamy na babeczki. Smacznego!