Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do dekorowania babeczek kremem użyłam dużej tylki 2D. Dla uzyskania różowej barwy kremu dodałam niewielką ilość czerwonego barwnika w proszku :)
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231739
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4951
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36313
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231739
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4951
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36313
Składniki
Przygotowanie babeczek: Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki: mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, kakao, aromat, pokrojoną w drobną kosteczkę czekoladę. W drugiej misce mieszamy wszystkie składniki mokre: mleko, rozpuszczone w kąpieli wodnej masło i jajka. Wymieszać. Wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy aż do ich połączenia. Nakładamy gotowe ciasto do foremek wyłożonych papilotkami do około 3/4 ich wysokości. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Przygotowanie kremu: Czekoladę należy rozpuścić w kąpieli wodnej a następnie odstawić na chwilę do przestygnięcia, tak, aby była lekko ciepła. Serek mascarpone mieszamy w misie miksera razem z cukrem pudrem. Następnie stopniowo dodajemy płynną białą czekoladę i miksujemy aż do uzyskania gładkiej masy. Śmietanę ubijamy, pamiętając aby była dobrze schłodzona. Do masy czekoladowej dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy na wolnych obrotach aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Gotowy krem przekładamy do rękawa cukierniczego i nakładamy na babeczki. Smacznego!