Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik jest pyszny , rozpływa się w ustach. Sama rozkosz na kolację walentynkową.
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 195
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2414
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 178
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 216
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 195
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2414
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 178
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 216
Składniki
Utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Dodać zmielone orzechy.
Dodać tartą bułkę
Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą.
Wysmarować tortownicę
Wylać ciasto
Piec ok 30 minut.
Zimny , upieczony biszkopt wycinamy w kształcie serca.
Przekrawamy na 3 blaty.
Masa
Masło ucieramy na puch ,
dodajemy stopniowo ucierając pokruszoną chałwę
Następnie dodajemy mleko w proszku
Masę ucieramy na puch.
Smarujemy masą blaty serca.
Boki torciku smarujemy masą.
Torcik dekorujemy według swojego pomysłu.