Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
czyli waniliowe muffinki nadziane czekoladą :)
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8982
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6366
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8982
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6366
Składniki
Margarynę rozpuść w rondelku i odstaw do ostygnięcia. Jajka ubij z cukrami na puszystą masę, kiedy już będą ubite wlewaj powoli mleko oraz schłodzoną margarynę, wymieszaj dokładnie. Odmierz mąkę i dodaj do niej proszek do pieczenia, wymieszaj. Powoli wsypuj do masy jajecznej (ja dodaję po trochu i mieszam mikserem i tak do wsypania całej mąki).
Nagrzej piekarnik góra-dół do 190 stopni C.
Do foremek na babeczki włóż papilotkę. Każdą napełnij ok.1/2 łyżki ciasta, na to połóż kawałek czekolady (u mnie kostki były duże więc połamałam na małe kawałki i dawałam po dwa na każdą babeczkę). Na czekoladę wyłóż ok.1 łyżkę ciasta. Wsadź muffinki do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 20 min. Po upieczeniu zostaw jeszcze na ok. 5 minut w zamkniętym piekarniku po czym wyjmij muffinki na kratkę (studzę już bez foremek w samych papilotkach). Smacznego. Z podanych składników wyszło mi 10 muffinek.