Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy mamy ochotę na coś słodkiego, ale chcemy jednocześnie uniknąć nadmiaru kalorii. Piernikowy spód nadaje serniczkowi świątecznego charakteru. Podane proporcje pozwalają na upieczenie dwóch małych serniczków w foremkach o średnicy 9 cm. Smacznego!
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 278
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8775
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 521
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 278
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8775
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 521
Składniki
Twaróg miksujemy z mlekiem do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy mąkę, cukier wanilinowy, aromat. Mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ostrożnie mieszamy masę serową z białkiem. Salaterki smarujemy masłem, na spód każdej rozkruszamy pierniczka. Zalewamy masą serową. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.