Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy mamy ochotę na coś słodkiego, ale chcemy jednocześnie uniknąć nadmiaru kalorii. Piernikowy spód nadaje serniczkowi świątecznego charakteru. Podane proporcje pozwalają na upieczenie dwóch małych serniczków w foremkach o średnicy 9 cm. Smacznego!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 889
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22976
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15396
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 889
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22976
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15396
Składniki
Twaróg miksujemy z mlekiem do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy mąkę, cukier wanilinowy, aromat. Mieszamy. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Białko ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Ostrożnie mieszamy masę serową z białkiem. Salaterki smarujemy masłem, na spód każdej rozkruszamy pierniczka. Zalewamy masą serową. Pieczemy 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.