Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, dobre na zimno i na ciepło, w środku same niespodzianki
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Z ciasta francuskiego powycinać kwadraciki,
Na środku ułożyłam różne kombinacje farszu: jabłuszko pokrojone w koseczkę z rodzynkami, jabłko z czekoladą i sam dżemik. Możliwości jest ogrom, można dać groszkę, morele surowe lub suszone, śliwki, wiśnie co kto ma pod ręką. Owoce świetnie smakują na ciepło w połączeniu z czekoladką... mmmniaaammm
Zwijamy też wg uznania ja zrobiłam rogaliki i paczuszki-sklejam przeciwległe końcówki,
Posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem i do piekarnika aż się zarumieni. ok 10 min
Warto ciasto ponakłówać widelcem wtedy ładniej wyrośnie.
Smacznego