Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, dobre na zimno i na ciepło, w środku same niespodzianki
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 70
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4314
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2591
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 70
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4314
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2591
Składniki
Z ciasta francuskiego powycinać kwadraciki,
Na środku ułożyłam różne kombinacje farszu: jabłuszko pokrojone w koseczkę z rodzynkami, jabłko z czekoladą i sam dżemik. Możliwości jest ogrom, można dać groszkę, morele surowe lub suszone, śliwki, wiśnie co kto ma pod ręką. Owoce świetnie smakują na ciepło w połączeniu z czekoladką... mmmniaaammm
Zwijamy też wg uznania ja zrobiłam rogaliki i paczuszki-sklejam przeciwległe końcówki,
Posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem i do piekarnika aż się zarumieni. ok 10 min
Warto ciasto ponakłówać widelcem wtedy ładniej wyrośnie.
Smacznego