Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurek z kremem jest przepyszny , doskonały na świateczny stół.
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 142
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 84
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 142
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 84
Składniki
Masło ucieramy z cukrem don konsystencji gęstej śmietany. Dodać jajka i dalej ucierać. Wsypać makę, lekko wymieszać.Ciasto dzielimy na 3 części i pieczemy 3 jednakowe placki.
Krem: Masło ucieramy i dodajemy stopniowo ubite na parze jajka z cukrem. Delikatnie mieszamy, dodajemy kakao, spirytus i dokładnie ucieramy.
Ostudzone placki smarujemy kremem. Kładziemy jeden na drugi i ciasto wkładamy do lodówki. Po schłodzeniu oblewamy mazurek polewą czekoladową. Dekorujemy.