Do góry

Desery Przepis na:

Wielkanocny mazurek stefankowy

Wielkanocny mazurek stefankowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 413

Dodano:

Odsłon: 3967

Mazurek z kremem jest przepyszny , doskonały na świateczny stół.

Składniki

  • mąka, 20 dkg
  • Jaja, 4 szt
  • cukier puder, 15 dkg
  • masło, 15 dkg
  • masło do kremu, 25 dkg
  • cukier puder do kremu, 10 dkg
  • jaja do kremu, 3 szt
  • kakao, 2 dkg
  • Spirytus, 1 łyzka
  • owoce i bakalie do dekoracji
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Wielkanocny mazurek stefankowy

Przygotowanie

  1. Masło ucieramy z cukrem don konsystencji gęstej śmietany. Dodać jajka i dalej ucierać. Wsypać makę, lekko wymieszać.Ciasto dzielimy na 3 części i pieczemy 3 jednakowe placki.

  2. Krem: Masło ucieramy i dodajemy stopniowo ubite na parze jajka z cukrem. Delikatnie mieszamy, dodajemy kakao, spirytus i dokładnie ucieramy.

  3. Ostudzone placki smarujemy kremem. Kładziemy jeden na drugi i ciasto wkładamy do lodówki. Po schłodzeniu oblewamy mazurek polewą czekoladową. Dekorujemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń