Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ,zwykle ciasto do kawki i herbatki .
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1298
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 338
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11133
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3775
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1298
Składniki
Mleko lekko podgrzac z maslem i drozdzami do rozpuszczenia masla.
Na wymieszana z cukrem make wlac mleko,dodac jaja i mieszac az odejdzie od lopatki (lyzki) Odstawic na pol godziny w cieple miejsce. Ciasto rozwalkowac, zwinac w rolade,rolade przeciac wzdluz na pol i skrecic.
Piec w nagrzanym piekarniku do temp.175 st.C. okolo 30-40 minut.. Po wystygnieciu polac lukrem (sok z cytryny z cukrem pudrem)lub posypac cukrem pudrem . Smacznego