Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoski placek ucierany"
Może zły tytuł dałam,bo róża jest zmielona,potem ucierana blenderem.Rok temu...
Odsłon: 4237
Jedno z tych ciast, którego nie powinno zabraknąć na świątecznym stole. Piern...
Odsłon: 9457
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 1445
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 167
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 59
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 167
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 59
Składniki
Jabłka obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Skrop je sokiem cytrynowym. Masło utrzyj z 1/2 cukru i cukrem waniliowym. Wbij 3 jajka. Mąkę z proszkiem dodaj do ucieranej masy. Dolej śmietanę kremówkę. Wymieszaj ciasto mikserem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Rozłóż jabłka, wciśnij je w ciasto. Piecz 15 min w temp. 180 st.
Kwaśną śmietanę wymieszaj z resztą jajek, proszkiem budyniowym oraz pozostałym cukrem. Polej tym ciasto. Piecz je dalej 50 min. Na 15 min przed końcem wierzch posyp rodzynkami.Źródło: Tina
Przepisy Desery
Desery
Babeczki wielkanocne
Desery
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Desery
Mazurek z masą śmietanowo kajmakową
Desery
Sernik bez sera
Babeczki wielkanocne
Ekspresowe babeczki wielkanocne ze składników, które macie już w swojej kuchn...
Odsłon: 39
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Mazurek to tradycyjne ciasto na Wielkanoc. Moja propozycja to pyszne, kruche...
Odsłon: 27