Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoski placek ucierany"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3961
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 345
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 892
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3961
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 345
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 892
Składniki
Jabłka obierz, oczyść, pokrój na kawałki. Skrop je sokiem cytrynowym. Masło utrzyj z 1/2 cukru i cukrem waniliowym. Wbij 3 jajka. Mąkę z proszkiem dodaj do ucieranej masy. Dolej śmietanę kremówkę. Wymieszaj ciasto mikserem.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Rozłóż jabłka, wciśnij je w ciasto. Piecz 15 min w temp. 180 st.
Kwaśną śmietanę wymieszaj z resztą jajek, proszkiem budyniowym oraz pozostałym cukrem. Polej tym ciasto. Piecz je dalej 50 min. Na 15 min przed końcem wierzch posyp rodzynkami.Źródło: Tina