Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113060
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 442
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 786
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Opakowanie serka włożyć do miseczki ,dodajemy jogurt naturalny i cukier puder. Mieszamy .
Na końcu dodajemy sok i skórkę otartą z 1 limonki lub cytryny -ja dałam cytrynę . Wszystkie składniki razem mieszamy. Odstawiamy . Z ciasta kroimy kwadraty -ja miałam z 3 szt.ciasta wyszło 18 szt kwadratów . Podzieliłam po połowie i zrobiłam w jednych kwadratach dziurki jak widać na zdjęciu
Trochę wyszły krzywo ,ale po upieczeniu w ogóle tego nie widać Następnie posmarowałam białkiem boki ciastek i nałożyłam na górę kwadraty z dziurką, które wypełniłam serkiem i dżemem i nałożyłam z powrotem kółeczka. Górę ciastek wysmarować jeszcze białkiem z jajka .
I do piekarnika .Piec w 180 St. 10-15 min SMACZNEGO!!!!