Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto jest najwspanialsze na świecie!
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1657
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 86
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1657
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 24
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1574
Składniki
Drożdże,szklankę mleka i odrobinę mąki połącz.Z 1/4 kostki margaryny,łyżki mąki i łyżeczki cukru zrób kruszonkę,schłódź.Resztę mąki i mleka,wyrośnięte drożdże,jajka,cukier i szczyptę soli połącz.Wlej resztę stopionej margaryny,wyrób.Odstaw,aż ciasto podwoi objętość.
Ciasto włóż do do natłuszczonej blaszki.Ułóż wydrylowane wiśnie,posyp kruszonką.Piecz 45 min. w temperaturze 180 stopni C.