Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7572
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2617
Składniki
Ubić białka z cukrem. Dodać żółtka i obydwie mąki, szklankę oleju i proszek do pieczenia. Upiec biszkopt. W ostudzonym cieście zrobić ołówiem dziurki.
Z wody, kakao, masła, czekolady, cukru pudru i alkoholu ugotować syrop. Gorącym syropem zalać dziurki w cieście.
Na wierzch wyłożyć krem ( ja kupuję w paczce gotowy śmietankowy lub ajerkoniak)
Wierzch ciasta udekorować startą czekaloadą lub startymi biszkoptami.