Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2065
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 322
Polecam.
Odsłon: 2024
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 701
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2065
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 322
Polecam.
Odsłon: 2024
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 701
Składniki
Ubić białka z cukrem. Dodać żółtka i obydwie mąki, szklankę oleju i proszek do pieczenia. Upiec biszkopt. W ostudzonym cieście zrobić ołówiem dziurki.
Z wody, kakao, masła, czekolady, cukru pudru i alkoholu ugotować syrop. Gorącym syropem zalać dziurki w cieście.
Na wierzch wyłożyć krem ( ja kupuję w paczce gotowy śmietankowy lub ajerkoniak)
Wierzch ciasta udekorować startą czekaloadą lub startymi biszkoptami.