Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 69
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Ubić białka z cukrem. Dodać żółtka i obydwie mąki, szklankę oleju i proszek do pieczenia. Upiec biszkopt. W ostudzonym cieście zrobić ołówiem dziurki.
Z wody, kakao, masła, czekolady, cukru pudru i alkoholu ugotować syrop. Gorącym syropem zalać dziurki w cieście.
Na wierzch wyłożyć krem ( ja kupuję w paczce gotowy śmietankowy lub ajerkoniak)
Wierzch ciasta udekorować startą czekaloadą lub startymi biszkoptami.